Vælg den rigtige seng til dit soveværelse

vælg seng

Søvn er noget af det vigtigste for os mennesker, da det hjælper os med at nulstille krop og sind, når hjernen er fyldt til randen med indtryk, dufte og lyde efter en lang dag. Hvis du står over for at skulle købe en ny seng, skal du ikke købe den første, den bedste. For at finde ud af hvilken seng der passer til dig, skal du både overveje din indretningsstil i soveværelset samt dit behov for sengens størrelse og udformning.

Det første du skal overveje er, hvor stor sengen maksimalt må være. En for stor seng kan næsten gøre det umuligt at bevæge sig i soveværelset. Det er rart at have tilstrækkelig med plads til at kunne gå rundt i rummet, åbne skabsdøre og skuffer, hvis din garderobe også befinder sig her, samt give plads til andre møbler. Vil du gerne have eksempelvis en stol stående i soveværelset, hvor du kan lægge morgendagens tøj. Eller er det vigtigt for dig, at der er plads til et helkropsspejl, hvor du kan se dit outfit. Desuden skal du også tænke det ind, hvis du gerne vil have sengeborde på begge sider af sengen, hvor du kan placere læselamper, læbepomade, bøger og magasiner.

Når du har overvejet og målt ud, ved du hvilken størrelse seng, du skal gå efter. Så kommer den sjove del med at finde det rette udseende på sengen. Et sengestel kan gøre en stor forskel for udtrykket af et soveværelse og kan desuden være meget funktionelt. Hos de fleste er der et kæmpe uudnyttet rum under sengen. Du kan selvfølgelig rulle et par bedrollers ind under sengen, men du kan også købe en løsning, hvor opbevaringspladsen er integreret i selve sengestellet. Således er der skuffer, som kan trækkes ud og fyldes med sengetøj, håndklæder eller overtøj, som passer til en anden sæson. Denne løsning kan du også bygge selv ved at lægge en madras ovenpå kommoder, som du har bygget et sengestel af.

Det giver selvfølgelig et mindre let udtryk i soveværelset, at have en høj seng med skuffer under. Det er vigtigt at videreføre stilen i dit soveværelse til dit valg af sengestel for at give et mere sammenhængende helhedsindtryk. Hvis du har et romantisk tema i den øvrige indretning, hvor du sover, kan du overveje et sengestel med et blomstret hovedgærde. Er stilen mere rå og checket, kan detaljer i krom og læder være vejen frem. Mulighederne er mange, men eftersom vi bruger godt og vel en tredjedel af vores liv i sengen, kan det godt betale sig at overveje det nøje, så du bliver så glad som muligt for din nye seng.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *