Opfyld dine sengedrømme

Annonce:

Der er mange, der kender vigtigheden af en god seng, men som ikke har råd til at opfylde deres sengedrømme. En god seng giver bedre søvn, kan forebygge rygsmerter og bidrage til et sundere indeklima med allergivenlige materialer. Men hvordan kan man prioritere sin økonomi på en måde, der gør, at ens sengedrømme kommer inden for rækkevidde? Det kan du læse mere om her.

Er der mere plads i din økonomi, end du måske tror?

Det kan faktisk være, at der er mere plads i din økonomi, end du måske tror. Mange af os bruger nemlig penge, som vi slet ikke opdager, at vi bruger, på impulskøb og andre helt unødvendige ting. Det er ærgerligt, hvis man gerne vil spare op til et nødvendigt køb som en seng.

Derfor er det en god ide at gennemgå sit budget og kigge på, hvor realistisk det er, i forhold til hvad man egentligt bruger sine penge til. Dermed kan du nemmere se, hvor du kan spare penge. Det er også de penge, du sparer, som vi skal fokusere på nu. Du kan selvfølgelig sætte dem alle sammen ind på en opsparingskonto hver måned, men der findes alternativer, der kan få dine penge til at vokse.

Spar smartere og få råd til drømmesengen

Når du sparer smartere, så når du dine opsparingsmål hurtigere. Dermed er drømmesengen måske mere inden for rækkevidde, end du måske tror. Du kan nemlig vælge at investere nogle af de penge, du sparer, for at få dem til at vokse. Med investering kan du spare penge på en smart måde.

Det kræver selvfølgelig, at man lærer sig at investere og sætter sig godt ind i de risici, der er forbundet med investering. Det er dog ikke svært at komme i gang. Selv for begyndere kan man hurtigt komme i gang med smarte investeringer. Jo før du begynder, jo bedre.

Der findes heldigvis en masse gode læringsressourcer for begyndere, der gør det langt nemmere at investere smart. Dermed kan du med fordel sætte dine sparepenge på arbejde allerede i dag. Sådan går du frem:

Det første, du skal gøre, er at finde en handelsplatform online, der lader dig handle med det, du gerne vil investere i. Det er meget populært at investere sparepenge i ETF, aktiefonde eller indexfonde. Man vælger helt selv, hvordan man vil gøre det. På den handelsplatform, du vælger, skal du så oprette en konto. Her skal du sætte penge ind, så du har penge at investere for. Der er som regel et minimumindskud på omkring 200$. Du kan sætte penge ind med dankort/kreditkort, PayPal eller bankoverførsel på langt de fleste platforme.

Så er det bare om at gå i gang med at spare smart til din drømmeseng.

Guide til at vælge den rette topmadras

Annonce:

Der er mange gode grunde til at investere i en god topmadras. En topmadras af god kvalitet kan forbedre din liggekomfort ved sengetid, fordi den støtter din krop de rette steder. Samtidig gør den sengen mere hygiejnisk, da betrækket ofte kan vaskes ved høj temperatur. Topmadrassen beskytter også sengen mod slidtage og forlænger dens levetid.

Ofte hænger kvalitet og pris sammen, men du kan sagtens finde billige topmadrasser med høj komfort. Det er dog individuelt, hvilken type af topmadras der er mest ideel. Her kan du blive klogere på tre af de mest almindelige typer af materialer til topmadrasser.

Topmadras af almindeligt skum (PU- eller HR-skum)

Topmadrasser i såkaldt almindeligt skum er ofte fremstillet i PU- eller HR-skum.

Den almindelige skummadras støtter ikke din krop i samme grad som andre materialer til topmadrasser. Det afspejler sig dog i prisen. PU- og HR-skum er syntetiske materialer, som er meget budgetvenlige. Det er blandt de billigste materialer til topmadrasser på markedet.

Samtidig hjælper en almindelig skummadras med at forlænge din sengs levetid, fordi den beskyttes mod slidtage.

Topmadras af memoryskum

Memoryskum er et populært materiale til topmadrassen. Det er et tæt materiale med en evne til at tilpasse sig din krops ergonomiske form. Det sker, når madrassen bliver opvarmet af din krops temperatur. Her er liggekomfort altså i højsædet.

Madrassens personlige tilpasning gør, at du ikke vågner op med smerter i muskler og led. Topmadrassen er derfor ideel for dig, der døjer med kropssmerter.

Du kan vælge hårdhed på memoryskum-madrassen alt efter præference. Som regel bidrager topmadrassen til en medium eller fast følelse.

Topmadras af latex

Latex er et ofte anvendt materiale til topmadrasser, der stammer fra gummitræer. Det naturlige materiale er kendetegnet ved at have en høj åndbarhed. Du vil også opleve fordele ved dets mange støttepunkter.

Latex er et mere fast materiale end de fleste andre materialer, der anvendes til topmadrasser. For mange er det at foretrække, fordi det kan være med til at mindske blandt andet rygsmerter.

Vælg en topmadras af latex, hvis du har behov for et åndbart materiale, som ikke er generende, når du har det varmt i løbet af natten.

Latex fås både i en naturlig og syntetisk variant, og de er ofte kombineret i en og samme model. Størstedelen af alle latex-topmadrasser har en fast hårdhed.

Uanset dit valg af topmadras er en topmadras i reglen bedre end ingen topmadras.

3 nemme måder hvorpå du kan forbedre din nattesøvn

Ens søvn er utrolig vigtigt, hvis man gerne ville få noget ud af sin dag. Det er derfor vigtigt, at du gør noget ud af at sove godt om natten.

I denne artikel kan du få nogle gode råd om, hvordan du kan forbedre din nattesøvn.

Sæt et tidspunkt hvor du går i seng på

Det kan føles lidt som om man er et barn igen at sætte en sengetid, hvis man ikke har været vant til at gøre det i et par år. Men vores forældre gav os faste sengetider af en grund; det er langt nemmere at falde i søvn, når kroppen er vant til at gøre det på et bestemt tidspunkt.

Du kan faktisk træne din krop til at vænne sig til at gå i søvn. Når du for eksempel vænner dig til at slukke lyset og lukke dine øjne klokken 22.00 hver aften, vil det efterhånden blive en vane for din krop. Og den vil derfor være indstillet på at begynde at være træt på netop dette tidspunkt.

Hold dig væk fra skærmene

Hvis du sidder og stirrer ind i en skærm i flere timer og først lukker den ned, lige før du går i seng, så er det ikke at du har svært ved at falde i søvn. Hvis du har mulighed for det, er det en god ide at fjerne disse skærme fra dine øjne mindst en halv time før du går i seng.

Hvis du af den ene eller anden grund ikke har mulighed for at fjerne disse skærme fra dig, kan du også vælge at installere et ’blåt lys’-filter på dine enheder. Det er det blå lys der er den primære årsag til, hvorfor din hjerne har svært ved at falde til ro om aftenen, efter du har tilbragt hele dagen foran skærmen.

Overvej at bruge naturlige hjælpemidler

For nogle mennesker kan deres søvnproblemer være så voldsomme, at de har brug for at tage en form for medicin mod det. Du kan naturligvis vælge at snakke med din læge om at få sovepiller, men en mindre drastisk mulighed er naturlige hjælpemidler.

Hvis du har en helsekost butik i nærheden af dig er det en god ide at tage en snak med dem derinde og spørge, hvilke midler du kan benytte for at falde hurtigere i søvn om aftenen.

Læs mere på nettet

Denne artikel inkluderer blot nogle få men gode råd om måder hvorpå du kan gøre det nemmere for dig selv at falde i søvn om aftenen. Der er langt flere gode råd at finde inde på nettet og læs om vejen til en bedre nattesøvn gennem diverse blogge dedikeret til emnet, hvis du gerne vil optimere din nattesøvn.

Sov godt til billige penge

Reklame:

Søvn er en af de vigtigste ting for at få hverdagen til at fungere. For lidt søvn får dig til at blive irritabel, ukoncentreret og mere stresset – mens en god nattesøvn får det hele til at blive noget mere overkommeligt. Der er så mange ting i forhold til livskvalitet og sundhed, der er tilknyttet din nattesøvn, at det næsten ville være tosset ikke at unde dig selv den luksus. Og du kan faktisk få den gode nattesøvn til rimelige penge, hvis du investerer i en god seng. Det koster nemlig ikke alverden at fx få sig en boxmadras i en seng med indbygget stel, så du kommer til at ligge godt, når dagen er ved at runde af. Alternativet kan også være en enkeltmandsseng, hvis du sover selv og ikke har brug for alt for meget plads at sove på.

 

Sådan afgør du kvaliteten af din boxmadras

Boxmadrassen er et meget populært udgangspunkt for din nattesøvn, fordi det ikke handler om så meget mere end at få dig til at falde til ro på den behageligste måde. Derved er det ikke sagt, at du skal være blind for kvaliteten af boxmadrassen. Der er nemlig flere ting, der har betydning for kvaliteten af boxmadrassen. Bland andet:

 

  • Både typen og antallet af fjedre har betydning for, hvor godt du ligger
  • Polstringen af madrassen
  • Boxmadrassens højde
  • Boxmadrassens komfortzoner

 

Kig efter disse parametre, når du skal udvælge dig en boxmadras at falde til ro på.

 

Sov godt, også når du sover selv

For rigtig mange er det ikke nødvendigt med en masse plads at sove på. I virkeligheden sover du ofte lige så godt i en enkeltmandsseng, mens du får mere plads i dit soveværelse. Hvis du sover selv, kan det være en fordel at vælge en enkeltmandsseng, fordi du sparer penge på sengens størrelse. Penge kan du investere i kvalitet i stedet.

Sæt de rette rammer for din søvn

Et menneske tilbringer omkring en tredjedel af al sin tid her i livet med at sove. En god søvn, om det er om dagen eller natten, er en hjørnesten i en sund og fornuftig livsstil. Derfor er det helt essentielt at kunne lægge sig trygt og godt til rette i sin egen seng. Valg af madras, sengetøj og ikke mindst sengestel er fuldstændigt grundlæggende i dette tilfælde. Sengestellet danner i bogstavelig forstand rammerne om et af de steder, du tilbringer allermest af din tid. Overvej derfor, hvad du har brug for, inden du køber dit nye sengestel Læs videre “Sæt de rette rammer for din søvn”

Sådan får du ro i soveværelset – og en bedre nattesøvn

Indretningen af et rum har stor betydning for stemningen. Derfor bør du indrette dit soveværelse, så du føler dig rolig og godt tilpas, ligeså snart du træder ind ad døren. Dette vil hjælpe dig med at få en god nattesøvn, hvilket vi alle ønsker at opnå. Læs videre “Sådan får du ro i soveværelset – og en bedre nattesøvn”

Vælg den rigtige seng til dit soveværelse

Søvn er noget af det vigtigste for os mennesker, da det hjælper os med at nulstille krop og sind, når hjernen er fyldt til randen med indtryk, dufte og lyde efter en lang dag. Hvis du står over for at skulle købe en ny seng, skal du ikke købe den første, den bedste. For at finde ud af hvilken seng der passer til dig, skal du både overveje din indretningsstil i soveværelset samt dit behov for sengens størrelse og udformning. Læs videre “Vælg den rigtige seng til dit soveværelse”

Sådan finder du det perfekte sengestel

Mange mennesker ved, at en madras skal skiftes ud en gang imellem. Men der er også mange, der ikke ved, at det er vigtigt at skifte sengestel en gang i mellem. Sengestellet er nemlig en af de vigtigste elementer af en seng, som på samme måde som en madras kan afgøre, om du ligger godt nok. I denne artikel får du derfor en guide til, hvordan du vælger et nyt sengestel. Læs videre “Sådan finder du det perfekte sengestel”

Valg af sengeramme

Foretrækker du en sengeramme frem for en kontinentalseng eller en boxmadras, så er der nok at vælge imellem på markedet.

Sengestel og sengerammer fås i forskellige prisklasser og designs, hvilket jo ikke gør valget nemmere.

Valget er ikke nødvendigvis let, for en sengeramme er jo selve sengens krop – og dermed dens udseende og hele udtryk.

Hvilke materialer skal sengestellet bestå af

Det vigtigste valg er vel det, hvor du skal vælge, hvilket materiale sengestellet skal være lavet af. Det er det, man først og fremmest ser, når man kigger på sengen, og det, der bærer hele sengens udseende.

Derfor kræver det nogen overvejelse i forhold til, om sengerammen skal være produceret i naturtræ, malet træ eller metal. Det giver jo sengen et helt forskelligt look, om du vælger det ene eller det andet grundmateriale.

Ønsker du noget mere information, så du bliver bedre kvalificeret til at træffe dit valg, så er det muligt at få her, hvor Senge-testeren.dk beskriver og vurderer udvalgte sengerammer og sengestel i god kvalitet.

Der får du god information og en lødig gennemgang af de udvalgte sengerammer.

Størrelse på sengestel

Inden du for alvor begynder at forelske dig i et bestemt sengestel, så bør du beslutte, hvor stor din seng skal være.

Ikke alle senge fås i alle størrelser, så det er fint at have nogle mål, som du kan gå efter.

Størrelsen på sengeramme afhænger af, om du har god plads i dit soveværelse, eller om pladsen er begrænset. Det kommer også an på, om du er en eller to personer, der skal dele sengen. Og faktisk også på, om du eller I er større eller højere end gennemsnittet.

Holdbarhed og kvalitet af sengeramme

Generelt kan man sige, at kvalitet koster. Det gør det selvfølgelig også, når det drejer sig om senge og sengerammer.

Et sengestel eller en sengeramme skal selvfølgelig være af en vis kvalitet, da den udgør selve fundamentet for sengen. Den skal jo gerne kunne holde sig både pæn og stabil i nogle år. Den skal også være stærk nok til at kunne bære de madrasser, topmadrasser og så videre, som du lægger i den. De gode af dem har en vis vægt. Hertil kommer vægten af dem, der skal ligge i sengen, så alt i alt skal rammen kunne holde til et vis konstant pres.

Designet på sengerammen

Din seng fylder typisk en ret stor del af pladsen i soveværelset. Derfor er den i høj grad med til at skabe den stil, der er derinde.

Ønsker du at skabe en bestemt stil, eller vil du helst beholde den, du har? Det er en overvejelse, du bør gøre dig, inden du vælger din nye sengeramme.

Skal sengerammen være temmelig neutral i sit look, eller skal den tværtimod tiltrække sig stor opmærksomhed? Skal den stå i et soveværelse, der er minimalistisk indrettet, eller skal den være centrum i Aladdins hule?

Den skal også gerne spille godt sammen med det øvrige interiør i soveværelset. Det gælder både møbler, tapet eller maling, gulvtæppe eller ej, puder og sengetæppe og så videre skal gerne være i god harmoni.

Dit soveværelse skal jo bogstaveligt talt være dit drømmeværelse.