Sov godt til billige penge

Reklame:

Søvn er en af de vigtigste ting for at få hverdagen til at fungere. For lidt søvn får dig til at blive irritabel, ukoncentreret og mere stresset – mens en god nattesøvn får det hele til at blive noget mere overkommeligt. Der er så mange ting i forhold til livskvalitet og sundhed, der er tilknyttet din nattesøvn, at det næsten ville være tosset ikke at unde dig selv den luksus. Og du kan faktisk få den gode nattesøvn til rimelige penge, hvis du investerer i en god seng. Det koster nemlig ikke alverden at fx få sig en boxmadras i en seng med indbygget stel, så du kommer til at ligge godt, når dagen er ved at runde af. Alternativet kan også være en enkeltmandsseng, hvis du sover selv og ikke har brug for alt for meget plads at sove på.

 

Sådan afgør du kvaliteten af din boxmadras

Boxmadrassen er et meget populært udgangspunkt for din nattesøvn, fordi det ikke handler om så meget mere end at få dig til at falde til ro på den behageligste måde. Derved er det ikke sagt, at du skal være blind for kvaliteten af boxmadrassen. Der er nemlig flere ting, der har betydning for kvaliteten af boxmadrassen. Bland andet:

 

  • Både typen og antallet af fjedre har betydning for, hvor godt du ligger
  • Polstringen af madrassen
  • Boxmadrassens højde
  • Boxmadrassens komfortzoner

 

Kig efter disse parametre, når du skal udvælge dig en boxmadras at falde til ro på.

 

Sov godt, også når du sover selv

For rigtig mange er det ikke nødvendigt med en masse plads at sove på. I virkeligheden sover du ofte lige så godt i en enkeltmandsseng, mens du får mere plads i dit soveværelse. Hvis du sover selv, kan det være en fordel at vælge en enkeltmandsseng, fordi du sparer penge på sengens størrelse. Penge kan du investere i kvalitet i stedet.

Sæt de rette rammer for din søvn

Et menneske tilbringer omkring en tredjedel af al sin tid her i livet med at sove. En god søvn, om det er om dagen eller natten, er en hjørnesten i en sund og fornuftig livsstil. Derfor er det helt essentielt at kunne lægge sig trygt og godt til rette i sin egen seng. Valg af madras, sengetøj og ikke mindst sengestel er fuldstændigt grundlæggende i dette tilfælde. Sengestellet danner i bogstavelig forstand rammerne om et af de steder, du tilbringer allermest af din tid. Overvej derfor, hvad du har brug for, inden du køber dit nye sengestel Læs videre “Sæt de rette rammer for din søvn”

Sådan får du ro i soveværelset – og en bedre nattesøvn

Indretningen af et rum har stor betydning for stemningen. Derfor bør du indrette dit soveværelse, så du føler dig rolig og godt tilpas, ligeså snart du træder ind ad døren. Dette vil hjælpe dig med at få en god nattesøvn, hvilket vi alle ønsker at opnå. Læs videre “Sådan får du ro i soveværelset – og en bedre nattesøvn”

Vælg den rigtige seng til dit soveværelse

Søvn er noget af det vigtigste for os mennesker, da det hjælper os med at nulstille krop og sind, når hjernen er fyldt til randen med indtryk, dufte og lyde efter en lang dag. Hvis du står over for at skulle købe en ny seng, skal du ikke købe den første, den bedste. For at finde ud af hvilken seng der passer til dig, skal du både overveje din indretningsstil i soveværelset samt dit behov for sengens størrelse og udformning. Læs videre “Vælg den rigtige seng til dit soveværelse”

Sådan finder du det perfekte sengestel

Mange mennesker ved, at en madras skal skiftes ud en gang imellem. Men der er også mange, der ikke ved, at det er vigtigt at skifte sengestel en gang i mellem. Sengestellet er nemlig en af de vigtigste elementer af en seng, som på samme måde som en madras kan afgøre, om du ligger godt nok. I denne artikel får du derfor en guide til, hvordan du vælger et nyt sengestel. Læs videre “Sådan finder du det perfekte sengestel”

Valg af sengeramme

Foretrækker du en sengeramme frem for en kontinentalseng eller en boxmadras, så er der nok at vælge imellem på markedet.

Sengestel og sengerammer fås i forskellige prisklasser og designs, hvilket jo ikke gør valget nemmere.

Valget er ikke nødvendigvis let, for en sengeramme er jo selve sengens krop – og dermed dens udseende og hele udtryk.

Hvilke materialer skal sengestellet bestå af

Det vigtigste valg er vel det, hvor du skal vælge, hvilket materiale sengestellet skal være lavet af. Det er det, man først og fremmest ser, når man kigger på sengen, og det, der bærer hele sengens udseende.

Derfor kræver det nogen overvejelse i forhold til, om sengerammen skal være produceret i naturtræ, malet træ eller metal. Det giver jo sengen et helt forskelligt look, om du vælger det ene eller det andet grundmateriale.

Ønsker du noget mere information, så du bliver bedre kvalificeret til at træffe dit valg, så er det muligt at få her, hvor Senge-testeren.dk beskriver og vurderer udvalgte sengerammer og sengestel i god kvalitet.

Der får du god information og en lødig gennemgang af de udvalgte sengerammer.

Størrelse på sengestel

Inden du for alvor begynder at forelske dig i et bestemt sengestel, så bør du beslutte, hvor stor din seng skal være.

Ikke alle senge fås i alle størrelser, så det er fint at have nogle mål, som du kan gå efter.

Størrelsen på sengeramme afhænger af, om du har god plads i dit soveværelse, eller om pladsen er begrænset. Det kommer også an på, om du er en eller to personer, der skal dele sengen. Og faktisk også på, om du eller I er større eller højere end gennemsnittet.

Holdbarhed og kvalitet af sengeramme

Generelt kan man sige, at kvalitet koster. Det gør det selvfølgelig også, når det drejer sig om senge og sengerammer.

Et sengestel eller en sengeramme skal selvfølgelig være af en vis kvalitet, da den udgør selve fundamentet for sengen. Den skal jo gerne kunne holde sig både pæn og stabil i nogle år. Den skal også være stærk nok til at kunne bære de madrasser, topmadrasser og så videre, som du lægger i den. De gode af dem har en vis vægt. Hertil kommer vægten af dem, der skal ligge i sengen, så alt i alt skal rammen kunne holde til et vis konstant pres.

Designet på sengerammen

Din seng fylder typisk en ret stor del af pladsen i soveværelset. Derfor er den i høj grad med til at skabe den stil, der er derinde.

Ønsker du at skabe en bestemt stil, eller vil du helst beholde den, du har? Det er en overvejelse, du bør gøre dig, inden du vælger din nye sengeramme.

Skal sengerammen være temmelig neutral i sit look, eller skal den tværtimod tiltrække sig stor opmærksomhed? Skal den stå i et soveværelse, der er minimalistisk indrettet, eller skal den være centrum i Aladdins hule?

Den skal også gerne spille godt sammen med det øvrige interiør i soveværelset. Det gælder både møbler, tapet eller maling, gulvtæppe eller ej, puder og sengetæppe og så videre skal gerne være i god harmoni.

Dit soveværelse skal jo bogstaveligt talt være dit drømmeværelse.

Gode tidspunkter at købe ny seng på

Kvaliteten af din seng har meget at sige. Dels fordi du opholder dig i sengen 7-8 timer i døgnet, og dels fordi søvnen påvirker din livskvalitet. Har du en gammel, billig eller slidt seng, bør du derfor købe en ny. En seng af god kvalitet kan være dyr, men køber du på det rigtige tidspunkt, kan du spare mange penge. Læs videre “Gode tidspunkter at købe ny seng på”

Sådan finder du den rette vasketøjskurv

En vasketøjskurv er ikke en nødvendighed i hjemmet, men den kan bestemt gøre livet lidt nemmere. Når man ikke har en vasketøjskurv, så ligger vasketøjet som regel og roder i en bunke på bade- eller soveværelsesgulvet. Dette er ikke en holdbar løsning i længden, da det hverken ser pænt ud eller er særligt hygiejnisk. Læs videre “Sådan finder du den rette vasketøjskurv”