Sådan finder du det perfekte sengestel

Mange mennesker ved, at en madras skal skiftes ud en gang imellem. Men der er også mange, der ikke ved, at det er vigtigt at skifte sengestel en gang i mellem. Sengestellet er nemlig en af de vigtigste elementer af en seng, som på samme måde som en madras kan afgøre, om du ligger godt nok. I denne artikel får du derfor en guide til, hvordan du vælger et nyt sengestel.

Hvornår skal sengestellet udskiftes?

  1. Hvis sengestellet er af dårlig kvalitet
  2. Hvis du ikke sover godt om natten
  3. Hvis sengestellet er skadet

Hvis du tidligere har købt et billigt sengestel i dårlig kvalitet, er det en god idé at udskifte det hurtigst muligt. Jo ringere kvaliteten er, jo større risiko er der nemlig for, at du ikke sover ideelt i din seng. Hvis du ikke har økonomi til at investere i et nyt kvalitetsstel, kan du låne penge til et. Sammenlign lån for at finde den mulighed, der passer dig bedst.

Et sengestel kan ses som et fundament; det er vigtigt, at et hus har et stærkt og solidt fundament, og på samme måde er det vigtigt, at sengestellet ligeledes er solidt og stærkt. Sengestellet skal nemlig ikke blot pynte i soveværelset og bære madrassen, det skal også sørge for, at du sover godt. Jo bedre dit sengestel er, jo bedre fungerer din madras. Hvis du ikke sover godt om natten, er det også en indikator på, at du skal udskifte dit sengestel.

Sidst men ikke mindst er det en god idé at gennemgå dit sengestel for eventuelt slid og skader. Hvis din madras poser, hvis sengestellet sprækker eller hvis lamellerne er gået i stykker, er det på tide at investere i en ny sengeramme. Disse skader kan nemlig også være med til at afgøre, hvor god din søvn er.

Hvilket sengestel skal jeg vælge?

Når du skal vælge et sengestel, er det først og fremmest vigtigt at gå ud fra den bredde, du ønsker sengen skal have. De normale mål er enten 90, 120, 140, 160 eller 180 centimeter, hvor 90 cm er størrelsen på en normal enkeltmandsseng, mens dobbeltsengen gerne skal være enten 160 eller 180 centimeter bred. Derudover er det vigtigt, at din madras og topmadras passer i størrelsen til sengerammen, så stellet ikke tager skade af at blive brugt forkert. Ønsker du derfor at få en seng i en ny størrelse, er det essentielt, at madras og stel passer til hinanden.

Når du har fundet ud af, hvilken størrelse sengen skal have, kan du se på forskellige designs. Hvis du bor i en lille lejlighed eller har et lille soveværelse, kan det være en god idé at anskaffe et stel med skuffer, så du får ekstra opbevaringsplads. Hvis pladsen derimod ikke er noget problem, kan du nemt vælge et sengestel i træ eller metal, som passer i din stil. Markedet for sengestel er stort, og derfor findes der uden tvivl et stel, der passer til den stil, du bedst kan lide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *